FLEXCOOL, LEGNAGYOBB ALKALMAZÁSI RUGALMASSÁG ÉS ÜZEMELÉSI HATÉKONYSÁG AZ AQUATECH-TÕL

12/04/2018
Műanyag- és Gumiipari Évkönyv

 FLEXCOOL, LEGNAGYOBB ALKALMAZÁSI RUGALMASSÁG ÉS ÜZEMELÉSI HATÉKONYSÁG AZ AQUATECH-TÕL

Az innováció mindig paradigma-váltásból jön.
Az Aquatech, amely egyike a Piovan csoport mostanában alapított vállalatainak és elsőrendű kompetenciával bír az ipari hűtőrendszerek terén, piacra lép egy olyan mérnöki megoldással, ami felülírja a központi rendszerek működési elvét nagyobb energia-hatékonysággal és 35-50% megtakarítással. A Flexcool megoldás ténylegesen a környezeti levegő hőmérsékletét használja a fel-dolgozó berendezések hűtésére. A Flexcool egy olyan sajátságos stratégiai tényező teszi a rendkívül alkalmassá eltérő karakterisztikájú fröccsöntőgép csoportok kiszolgálására, mint az egyes munkafolyamatok esetén különbözőek a feldolgozási feltételek (hőmérséklet, áramlás, nyomás).

A Flexcool a legmagasabb szintű ellenőrzést, rugalmasságot és energia-hatékonyságot biztosítja. A hagyományos kialakítású központi hűtőrendszerek jelentős hőenergia-veszteségektől szenvednek. A vízhűtő például a berendezések, a szerszámok és a hidraulika hűtés által igényelt legalacsonyabb hőmérsékletű vizet kell, hogy előállítsa. Ebben az esetben nem számít az sem, ha néhány legújabb generációs fröccsöntőgép vagy egyes szerszámok magasabb hőmérsékletű vízzel vagy alacsonyabb nyomással is beérik, a hűtőrendszer mindig a legrosszabb feltételeknek megfelelően fog üzemelni. Ezzel szemben a Flexcool megoldás egy Aryacool sorozatú központi szárazhűtőt csatlakoztat DigitempEvo mintájú termohűtők csoportjához.

 

Olvassa el a teljes cikket Műanyag- és Gumiipari Évkönyv

COVID-19 UPDATE

Piovan Group President’s message

23 March 2020 S. Maria di Sala, Venice, Italy

Dear Partners,
I would like to update all of our Stakeholders concerning the current operativity of Piovan Group during the medical emergency of COVID-19. Firstly, I want to reassure all of you that any choice and future activity have, as a primary aim, the health and safety of our Collaborators and of our Customers, duly following the regulations issued by the Governments where we operate.
All production sites, service & sales companies are operating with continuity.

Read more×